S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Úvod » Rímsky riad » Hlinený pekáč – Kačiča


        

Hlinený pekáč – Kačiča

Hlinený pekáč – Kačiča

skladom

 

Dostupnosť: expedícia 1-3 dni
Číslo produktu: 100151
naša cena:
19,90 EUR ( Nie sme platcovia DPH )

do košíka:
  ks  

Hlinený pekáč – Kačiča

Pekáč z pálenej hliny (Rímsky pekáč).

Veľkosť: vnútorný rozmer: 29 cm x 18 cm, vonkajší rozmer: 33,5 cm x 22 cm

Materiál: pálená hlina

 

Návod na použitie:

Pred prvým použitím nechajte pekáč na 2 hodiny stáť namočený vo vode. Pred každým použitím treba obidve časti pekáča vložiť na 15 – 20 minút do studenej vody , aby sa póry nádoby naplnili vodou. Takto sa počas pečenia v rímskom hrnci vytvorí para , ktorá zmäkčí mäso. Po odstránení pokrievky a ďalšom pečení sa na povrchu mäsa vytvorí chutná chrumkavá kôrka.

Rímsky hrniec je vhodný iba na pečenie v rúre, nikdy ju nepoložte na otvorený oheň, lebo pekáč Vám môže popraskať.

Dbajte na to, aby sa pekáč rýchlo neochladil. Odporúča sa rímsky hrniec po vybratí z rúry položiť na drevo alebo suchú utierku.